blandat






- Nya skor, ny lampa och jag målad av lillasyster.

Det blev ingen fika så i stället lägger jag mig och läser en bok och lyssnar på Coldplay.


goran bregovic


Vilken konsert! Hela konserthuset stod upp och dansade, så häftigt och så bra!
Nu ska här städas och sen blir det fika på stan i mina nya fina mormorskängor.


en lite glad dag


Tentadags om någon timme. Jag vill bara att det ska vara över. Efter det ska jag gå och köpa en lampa på Granit som jag kollat på ett tag. Unnar mig själv lite efter mycket plugg.
Klickade precis hem ett par mormorskängor som jag letat efter hur länge som helst från Tradera. Lite dyra men efter att ha förlorat många budgivningar så slog jag till direkt. Trots att tentan kan gå dåligt så är jag glad idag!


grått




Ute är det 5 plusgrader... var tog vintern vägen? Igår såg jag teatern Bhagdad Burning. Den var bra och väldigt annorlunda. De hade gjort en bra tolkning av kriget och av extremister.
Idag ska jag lära mig allt inför tentan i morgon. Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna göra det.


likadana ögon






fina syskon







raggsockor






fjädrar




I går hade jag fjädrar på huvudet. 


brunchhalkaochbus





En härlig söndag.


god morgon med tabita






flight of the conchords




She's so hot - Boom


ljus






vinterland






snyggt folk






Bilder


mys




Lyssnar på Norah Jones och är lite trött. Ska göra fruktsallad, tända ljus och mysa i soffan.


jobbig natt


Filmen igår. Var väldigt läskig och obehaglig. Men bra. Den var annorlunda filmad med mycket närbilder och små, äckliga ljud. Väldigt bra gjord för att vara svensk och den gjorde så att jag vaknade upp genomsvettig och rädd. Fick ha lampan tänd i en timme sen kunde jag somna om. Det är just därför jag inte tittar på läskiga filmer...


detaljer





låt den rätte komma in




Bild

Ikväll blir det bio, låt den rätte komma in. Vad passar bättre när man ska gå hem själv på kvällen än lite blod, mörker och vampyrer? Jag kommer vara lite rädd.


sex dygn


"Nu är det klart vilka som leder SVT:s och SR:s storsatsning "Musikhjälpen". Det blir Kitty Jutbring, Ehsan Noroozi och Henrik Torehammar som den 13 december flyttar in i en glasbur på Gustav Adolfs torg i Malmö för att sända direkt under sex dygn.

Målet med programmet som sänds både i radio, tv och på webben är att öka engagemanget för människor på flykt och att samla in pengar. Publiken skänker pengar genom att önska låtar och en rad artister kommer att besöka glasburen.

De tre programledarna får inte lämna buren under de sex dygn som sändningarna pågår. De kommer heller inte att få någon mat."

Text

Bra och annorlunda initiativ -  jag gillar det! Det ska bli spännande att följa och kul att höra musik och att det samlas in pengar för varje låt.


theknifelive




Njut!


energi



 
Har tränat varje dag denna vecka och det börjar kännas nu... får mer energi.  Nu ska jag försöka få ihop inlämningsuppgiften... tråkigt... Väntar på att SATC filmen ska dimpa ner genom brevinkastet och vill mycket hellre se extramaterialet på den än att skriva referat.


korv och hyra




Var och tränade med kompis Malin på klämkäck medeljympa fast det var helt ok. Till middag blev det stekt prinskorv som jag inte ätit på något år.. det var gott och snabblagat men får se vad magen tycker. En man från hyresgästföreningen var här precis och jag blev medlem så nu jäklar ska jag pressa hyresvärden...


vinter




Nu är det verkligen vinter, 1 grad i morse. Snart får pälsmössan åka på. Kroppen är mör efter träning men huvudet är ganska alert. Till middag blev det kycklingfilé med bulgur... enkelt och snabbt.


väder





Bild 1: Kl 09.00
Bild 2: Kl 12.50


...




Söndag...


fem gånger gud






Sååå bra, rolig, tänkvärd, allvarlig. Det var länge sen jag gapskrattade så mycket. Hans språk, scen, ja allt var så bra. Han är en väldigt begåvad och speciell person Jonas. Och skådespelarna.... WOW! Jag är lite kär i hans bror och vem blir inte det när någon får en att skratta så mycket?! Är verkligen glad att jag gick och såg denna teater.. Synd för er som missade den men ni kan ju läsa manuset i hans bok Invasion.


fredag






Just nu är pappa och kidsen här. Pappa sätter upp en spegel och kidsen kollar på tågen genom fönstret. Gårkvällen var grym!
Ikväll blir det teater, Jonas Hassen Khemiris "Fem gånger gud" på Inkonst. Först måste jag ge mig ut i ovädret och handla...



timbuktutingsekdamn!



Vilken konsert! Vilket samarbete! Vilken musik! Så jäkla bra!



ont




Gick och lade mig med lite halsont och under natten har jag vridit och vänt mig och i morse vaknade jag upp med riktigt halsont. Huvudet dunkar, jag har druckit te och tagit två alvedon. Jag hoppas att det hjälper för vi ska ju på konsert ikväll.
Jag känner mig som en zombie och allt går i slowmotion.


mannen i mitten har stil




Bild

timbuktu - flunitrazepam







tvätt m.m.






Jag håller på att tvätta. Efter lunch blir det träning och sen ska jag åka och hämta ut biljetter till Timbuktu och Tingsek i morgon. Vi bestämde oss igår kväll och då det fortfarande fanns biljetter kvar så slog vi till. Det kommer bli så bra! Ikväll ska jag och en kompis laga mat och ha mysigt.



svartvitt







mörkt






Vädret har tagit kål på mig idag... är så trött. Är hungrig så jag får väl göra någon mat. Idag önskar jag att jag hade någon som gav mig varma kramar och fina ord...



rakt






Hemkommen från träning, ätit mat, duschat... jag är mör. Nu ska jag läsa lite och sen lägga mig i soffan och mysa.



tankemåndag







De sju traderapaketen är inslagna och jag ska åka till posten om en stund och skicka iväg dem. Idag har jag haft föreläsning hela förmiddagen. Kom hem och åt paj till lunch. Senare blir det träning.



söndagstankar



Efter en god natts sömn har jag ätit frukost och läst tidningen. Läste bl.a. om "Gomorra", boken där journalisten Roberto Saviano lägger ut hela Neapels maffia. Han lever under dödshot och nu har boken blivit film. I januari börjar den visas i Sverige och den ska jag se.

Kollade sydsvenskan på nätet och såg att en 27-årig kvinna blivit våldtagen på gatan som jag cyklar på till och från skolan. Fan, vad jag hatar dessa sjuka människor som kan göra sådana saker. Det händer överallt idag och ibland undrar jag när det är min tur... 

Igårkväll såg jag Blow som jag sett några gånger innan... det är en väldigt bra film.

Nu lyssnar jag på Timbuks nya skiva och kroppen diggar i skönt soul-funk-reagge-gung. Gillar verkligen soundet i "Mörkar".  



skymning





american apparel i malmö






American Apparel öppnar inom kort på storgatan i Malmö! Äntligen vidgas shoppingutbudet i Malmö och dessutom med en riktigt bra affär. Min garderob kommer fyllas med fina baskläder.



tänkvärda ord om kärlek



"När vet man att det är slut?
"Kanske när man känner sig mer kär i sina minnen än i den man har framför sig."

"Det ska finnas något mellan människor, ett bord där man lägger upp något av sig själv och diskuterar det utifrån."
"Jag behöver inte något sådant bord."
"Hur ska jag då kunna veta vem som är jag?"

"Till en början finns alltid valet att vara ensam. sedan blir det inte ett val längre. När slutade det vara ett val? Vad är det i mig som har slutat att välja dig, som istället har flyttat in i dig så att jag måste vara med dig för att kunna vara med mig själv?"

Från boken Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius.



mys






Så här kan en fredagskväll också spenderas. Och det är mys... mys med mig själv.


prinsesstårta






Nyss hemkommen från pappa. Lek med småbrorsorna, god middag och prinsesstårta (som pappa fick av emma och mig i farsdag present) till efterrätt.

Nu ska jag dricka te och läsa i min nya tonårskärleksbok.



Gregor Tresher - A Thousand Nights



 


Grym låt!



071108





Idag har jag varit på Friskis i princip hela förmiddagen. Först gymmet i 1 ½ timme och sen Ki-balans. Skönt att ha kommit igång!
Senare idag ska jag hem till pappsen och äta middag och fira farsdag.

Måste tipsa om en bok som jag läste om i en blogg. Gunnars Ardelius - Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket.
I korta lyriska prosatexter berättas historien om två unga människors första stora kärlek.
Så fint!

Utdrag ur boken:
"Kom hit jag måste kontrollera en sak." Hon sträcker ut armarna mot honom. "Jag ska räkna alla dina leverfläckar och skriva upp resultatet i min blåa bok. Jag räknar dem varje dag fortsättningsvis, det kan vi väl vara överens om?" 

Den är dessutom jättebillig, ca 36 kr.



emma löv







Några plagg ur Emmas nya kollektion.



ljus








Det blev By Light idag igen. Denna gång var kameran med och så snyggt där är, det borde vara så jämt. Efter ljuset så åkte jag och luktade på parfymer och det var jättesvårt att välja och jag blev nästan illamående av alla starka dofter. Nu har jag två olika CLEAN dofter på mina handleder och jag vet inte vilken som luktar godast. Warm cotton eller Sweet layer. Det luktar mest för mycket...

40 år




Jag cyklade till IKEA och saken jag skulle ha var såklart slut... Men jag köpte ett kuddfodral.

Musiktidningen Rolling stone fyller 40 år och firar med att släppa en kollektion T-shirts med några av sin mest minnesvärda omslag som tryck. De är snyggt slitna och det älskar jag. Jag vill ha!
Här kan du köpa.



nytt ljud



Jag cyklade till Net On Net i Arlöv och köpte högtalare till datorn. Nu ska grannarna få om de spelar hög musik! Det är svårt med högtalare för det ska vara bra ljud, de ska vara snygga och inte ta för stor plats. Jag tror faktiskt att jag lyckats hitta några riktigt bra. Det enda som behöver fixas är att försöka gömma baslådan. Nu ska jag cykla en sväng till IKEA och köpa lite grejor.



en ny början






Så bra att Obama vann! Jag såg inte valvakan då jag sov. Tog en sovmorgon idag och har nyss ätit frukost. Idag ska jag försöka få någon som bor i Stockholm att gå till Moderna Museét och köpa en affisch till mig. Blir svårt då jag inte känner någon som bor där....



i kvällsmörkret







mat




 


Dagens middag. Tomatsoppa med pasta, morötter, basilika och rågbröd vid sidan om. Gott men som vanligt brände jag min tunga. Jag ska svalka den med kalla vindruvor.



tisdagtisdag


 

Jag är trött. Det är grått och regnigt ute.
Jag kollar på denna film och blir varm.


kvällen






Nu är det kvällen. Jag är lite trött, ska snart sova. I lägenheten är det varmt och det doftar gott från mitt doftljus. Här är en mysig stämning då min goda vän har varit här. Vi pratade om allt som hänt den senaste tiden, gamla minnen och om allt möjligt faktiskt över en varsin kopp te och goda hälsomuffins. Tiden går så fort...

Det som gäller nu i veckan är att komma igång med träningen. Jag måste bara bestämma mig för vilket gym och vad jag ska träna... Men det ska bli skönt att börja så att jag blir piggare och får mer energi nu i höstmörkret.



det förflutna






Det har varit halloween i helgen och då ska man tänka på de döda... för mig har denna helg inte handlat om döda men däremot om det förflutna. Undrar vad alla dessa möten betyder men det får jag kanske svar på så småningom.

Idag har det varit föreläsning och jobb. Ikväll kommer en kompis hit och fikar och det ska bli mysigt.



ja!



Till middag blev det kycklingfilé med paprika och ris.
De har lagt ut tentaresultaten nu och jag fick G! Nu kan jag pusta ut och fortsätta som vanligt och plugga till nästa.

Nu ska jag iväg och kolla på fina ljus i slottsträdgården...



wishing on a star



 


Det blev inget jobb. Istället blev det städning och spelning av denna låt.



söndag






Kvällen och natten bestod av en massa dans på golv fulla med glassplitter. Men jag hade det bra och nu har jag dansat för ett tag framöver.
Idag ska jag jobba en stund och ikväll vill jag gå och titta på By Light.



ses där ute







uppvärmning




 

Muffinsen blev goda och nu är det dags för lite plugg.
Lyssna på denna låt och dansa så får ni lite uppvärmning för i kväll!



god morgon 1 november






Frukosten är äten och jag har kollat på best performances from MTV's VMA på tv.
Nu ska jag baka baka liten kaka.



RSS 2.0