opedagogisk "pedagog"


Oj oj oj vilken lektion vi hade idag. Vilken ilska som kom fram hos människor och inte minst hos mig. Många dumma, opedagogiska och oprofessionella handlingar gjordes. Men så kan det ju gå. 
Annars har jag myst hos mamma och syster med god middag.  


easy




Nytränad, nyduschad och med mat i magen. Åt en väldigt god middag. Tagliatelle med lax i saffran och tomat-cremefraichesås. Nu ska jag titta på Hype.


förbannad


Jag är förbannad på den person som jag köpt en sak av på Tradera. Jag har inte fått den än och det har nu gått en månad! Det är bara den ena dumma ursäkten på den andra. Att ha lagt ut 650 kr utan att få sin vara är inte kul. Har kontaktat Tradera tre gånger. Sitter just nu i en lång telefonkö. Ska ha mina pengar tillbaka. Tråkig början på en dag...


Daniel Adams-Ray



Bild


polaroid






en tisdag


Idag har jag och min arbetsgrupp vandrat runt i Södra Innerstaden som vi ska göra en områdesbeskrivning av. Har även varit och hämtat foton hos syster som vi framkallat. En massa polaroidbilder. Ska göra en liten grej på toaletten med några av bilderna.


söndagsmiddag




Jag bjöd hit mamma och syster på middag. Det blev tandoorikyckling med ris. Första gången jag gjorde det och det blev jättegott. Sen fikade vi och tittade på gamla foton. Det tjuter fortfarande i örat men jag hoppas att det går över. Snart börjar Mia och Klara och det ska jag titta på.


fire fire




Igår lagades det middag, tittade på film och sen dansades det. David Rodigan var väldigt söt och en riktig reaggekung. Han är ungefär 60 år och ser typiskt engelsk ut men han skrek fire fire, someone smoking ganja, show me a signal på riktig jamaicanska. Och så studsade han upp och ner. Hur kul som helst. Idag blir det middagsbjuding för några familjemedlemmar och jag hoppas att mitt ena öra slutar tjuta snart.


walking on a dream




Ikväll visas Eternal sunshine of the spotless mind. Jag har inte sett den än men vill verkligen då den verkar jättebra. Ikväll ska det dansas till reagge så mycket film blir det nog inte. Sitter och letar musik... Den här låten ovan är himla bra.


gael



Bild

Idag har Mammut premiär och den vill jag gärna se. Det är inget minus att denna vackra man är med.


sömn


  

Åh vad jag sovit gott i natt. Inga konstiga eller jobbiga drömmar. Ska fixa lite saker nu på förmiddagen sen blir det föreläsning. Här är ett klipp från "En kärlekshistoria" och låten som spelas är så himla bra. Sen dansar de snyggt också. En bra låt så här på fredagsförmiddagen.


tavlan




Nu är den färdig. En vers ur Karin Boyes dikt "Många röster talar". Jag har skrivit den på kinesiskt rispapper och jag tycker att den blev fin. Jag är nöjd. 


glömd pesto




Skolan gick bra. Det känns skönt och kul att börja en ny kurs och denna känns väldigt intressant. Socialt arbete i mångkulturella miljöer heter den. Hela terminen ska vi vara på Lärarhögskolan och det är kul att se nytt folk och det är närmare för mig.

Efter föreläsningen åkte jag och köpte pennor som jag ska ha till tavlan. Igår köpte jag kinesiskt rispapper så nu är tavlan snart klar. Väl hemma upptäckte jag att jag glömt varor i affären som jag handlade i... Gjorde i alla fall en kycklingsallad och nu är jag trött och har ont i magen men inte av maten.

Förresten, min syster har nu gjort en blogg för sitt klädesmärke. emmalov.blogg.se


tvättolycka

 


Var uppe kl 7 och började tvätta. Det gick dock lite fel då jag tryckte på fel knapp när jag skulle öppna luckan så maskinen började tvätta igen. Efter att ha stängt av strömmen, fått starta om maskinen, köra ett nytt program fick jag till slut upp luckan men då var tvätten genomblöt. Det gick bra till slut men allt tog så mycket lägre tid. Nu ska jag ner och se om det har torkat lite grann i alla fall.


Air




Lyssnar på P3 Hiphop med Timbuktu och dj Amato. Det snackas om Obama. The Virgin Suicides var... bra, konstig och lite obehaglig. Jag gillade den mycket och älskade musiken.


en solig dag





Det har varit lite vårväder ute idag. Solsken och inte jättekallt. Jag har varit ute och cyklat runt igen. Köpte vita tulpaner och fina kuddfodral. Var på bibblan och lånade lite skivor och så hyrde jag The Virgin Suicides som jag velat se. Den ska ses ikväll med syster.


tisdag




Varje tisdagmorgon inleder jag med ett avsnitt från The City. Nya kursen i skolan börjar först i morgon så jag är ledig idag med. Skönt. Idag ska jag sälja skolböcker, göra ärenden och fika med en kompis.


mysmåndag





Fast att det är måndag, man har en hel vecka framför sig, det är grått och kallt ute så kan man med levande ljus, god mat, fin uppdukning göra det till en riktigt mysig måndag.


kallt




Idag har jag varit ute och cyklat och det var så kallt ute, riktigt rått. Jag fryser fortfarande. Jag har varit på stan och ätit lunch med syster, köpte ljus, hämtade ut ett paket, åkte till Emmaus och köpte två ramar och två vaser, ringt en massa samtal, lagt upp annonser på Tradera och varit på intervjun. Nu är jag trött och vill gosa med den söta på bilden. 


lördagsöndag




Igår var jag och köpte böcker för mitt presentkort. Handlade mat och sen åkte jag till pappa och var där resten av dagen och kvällen. Kollade på olika barnprogram på youtube med småbröderna, åt god mat och kollade på P3 Guldgalan. Idag har jag kopierat en bok till skolan, hållt på med tavlan och städat. Har även skrivit ut mitt CV då jag ska på en anställningsintervju i morgon.


ljusstake




Idag fick jag en uppsättning av Emmas egendesignade ljusstakar i betong. De är så fina! Det är fyra bitar som man kan kombinera hur man vill. Man kan ha dem i en fyrkant som på bilden, på en rad eller så har man bara två eller tre stycken ihop. 


hasbeens


Nästa månads köp kommer att vara dessa fina träsandaler från Hasbeens. De kommer att användas mycket i vår och sommar.


dröm


Har haft en jobbig och obehaglig dröm i natt och den har stannat kvar i mitt huvud. Mamma är i Luleå där det är 20 minusgrader. Här är det 3 plusgrader.


korkskruvar





blåbärspaj




Jag gjorde en blåbärspaj innan och åt nyligen en bit med vaniljsås. Så gott!


ont i ögat


Var vaken till halv tre i natt. Jag låg och läste och kunde inte sluta. I några dagar så har jag fått jag ont i ögonen, eller bakom ögonen efter att ha suttit en liten stund framför datorn... Får ta en datorpaus och plugga i stället...


underbart




Napoleon Dynamite.


döskalle




Nya örhängen.


många röster talar


Många röster talar.

Din är som vatten.

Din är som regn,

när det faller genom natten.

Sorlar lågt

sjunker trevande,

långsam, tveksam,

kvalfullt levande.


Skälver som en grund

bakom alla ljud,

sipprar och silar

mot min hud,

sveper sig lent,

sluter mig inne,

fyller mina öron

med viskande minne.


Jag vill sitta tyst

där jag inte kan störa dig.

Jag vill bo och leva

där jag kan höra dig.

Många röster talar.

Genom dem alla

hör jag bara din

som ett nattregn falla.

Karin Boye


devendra banhart




Plugg idag, igen. Lyssnar på Devendra under tiden.


closer





en kärlekshistoria





LPT, HSL, LYHS, FL, KL, AFL, LAF, SofL, LSS, LASS...




Min söndag består endast av plugg. Tråkigt för jag vill ha en söndag där man inte behöver känna ångest för den kommande veckan, där man kan göra vad man vill eller bara göra ingenting. Får ta igen det nästa vecka istället.


ekologiskt





Det var både en ansiktsbehandling och massage på rygg och nacke som ingick i presentkortet. Det var väldigt skönt och hudterapeuten var jätteduktig. Från att ha använt en ansiktscreme från Apoteket morgon och kväll, har jag nu ansiktsvatten, rengöringsmjölk, dagcreme och en ansiktsmask. Det bästa är att allt är ekologiskt. Jag köpte även ekologiskt schampo och balsam med chokladextrakt i som ska ge lyster och det luktar choklad.


cloudy




Idag ska jag göra en ansiktsbehandling som jag fick i julklapp. Härligt med ompyssling i en hel timme. Håller på att leta efter fina låttexter men det är inte lätt. Ska nämligen göra en lite annorlunda tavla...


fredag



Bild

Jag och Amanda var och tittade på fotoutställningen av Elisabeth Ohlson Wallin på Muséet. Sedan skulle vi gå och äta och på vägen dit fick jag en fågelskit i håret och på skon. Lagom kul. Vi gick i alla fall till Meze och åt där. Jättegott! Libanesisk buffé som mestadels var vegetarisk. På vägen hem svängde jag in om Emma och dansade lite med henne.


malmö






Nina Persson visar sina favoritställen i Malmö för CNN.


gå gick gått




Skola idag, 9-15. Huvudvärk. Efteråt träffade jag upp Malin och vi gick från Södervärn till IKEA. Handlade lite där och sen cyklade jag hem. Dagens promenad har gett mig skavsår under foten men det var det värt. Har hittat ett program där man kan göra om sina bilder så att de ser ut som polaroider. Snyggt!


bläck och musik



Konsert på Mejeriet dec -07

Efter att ha bråkat med skrivaren i en timme och fått bläck lite överallt så satte jag på tv:n. Där var det massa musik. Grammisgalan, Lykke Li och Leslie. Efteråt blev jag danssugen så jag tände ljus och dansade till Lykke Li.


post




När jag kom hem låg det många paket innanför dörren, 3 stycken. 2 böcker och ett paket med mina kort som jag framkallat. De blev fina så nu ska jag börja med min fotovägg. Det här fina fotot på lillebror Lukas som Emma tagit ska få sitta där.
Nu blir det matlagning.


tillbaka till vardagen




I morgon börjar skolan igen. Tenta om en veckan och jag behöver plugga. Ska bli lite skönt att komma tillbaka till vanliga rutiner. De senaste dagarna har jag haft för mycket tid för att bara tänka. Jobbigt.
Idag blir det plugg hela dagen lång.


nytt - glas






torsdag


En ny dag, ett nytt år. 010109.


RSS 2.0