.Att bli väckt av pussar och kramar och att sedan bli skjutsad på cykel till skolan medan ens pojkvän sjunger högt för en är en bra, härlig start på dagen.


.


I går var vi på vernissage på The Private Space som är ett riktigt häftigt galleri/shop/printställe. Första veckan i skolan är avklarad och det har varit intensivt med många nya intryck men kul! Det ska bli väldigt skönt med helg nu.


.
I lördags cyklade vi till en loppis som anordnas av en förening som heter Fleamarket Barcelona. Efteråt mötte vi upp Massis kompisar i Ciutadella parken för att lite senare promenera ner til havet. Kvällens middag blev hemmagjord pizza med pizzadeg köpt från en känd Napolitansk restaurang här i Poble Sec. Super rico!


.

 


Några bilder från Mercat de les flors som är Barcelonas dans- och teaterhögskola och ligger precis framför vårt hus. Vi var förbi en sväng i fredagskväll och kollade på en instellation (sista bilden) som var som en slags tv/datorskärm där olika människor dansade. Den lilla pricken längst bort är en man som dansar. På Mercat de les flors hålls det föreställningar flera gånger i veckan och väggen som syns på första bilden är ett konstverk som föreställer en massa lerkrukor. Det är underbart att bo bredvid Mercat de les flors för nästan varje dag får vi musik spelad för oss, pianomusik, flamenco eller något annat.


.Solsken i vardagsrummet.

Utsikt från lägenheten. Rakt fram ser man Mercat de les Flors (gul och röd byggnad).


Andrea och Massi som ska ta en siesta efter lunch.

I dag är jag officiellt färdig socionom! Det känns bra härligt. Tre och ett halvt år har gått otroligt fort och på resans gång har jag utvecklats och lärt mig otroligt mycket. Jag ska laga en god linssoppa med curry i kväll och då ska vi fira litegrann. Que tengaís un buen fin de semana!


.Nu är jag faktiskt här... I detta land som jag nu ska bo i. Här är det sol och 17 graders värme och det känns som att jag förflyttats fram i årstiderna till ungerfär maj månad. Helt underbart. Skolarbetet har tagit fart och min dag har mest spenderats med spanskläxor och att ta hand om en sjukling. Jag kan inte fatta att jag bor här. Det känns så naturligt på ett vis då jag redan känner till stan, området där jag bor men ändå så ofattbart.


.Gott nytt år till er alla! Nu, nu, nu ska den här bloggen få liv igen. För alldeles, typ nu, pyttelite, nästan idag och riktigt riktigt snart så lämnar jag detta land. Jag flyttar till staden jag blivit förälskad i. Där de talar det fina språket jag håller på att lära mig. Där min kärlek och min fina vän finns. Ett nytt liv med utmaningar, spännande upptäckter och nya möten. Och självklart vill jag förmedla detta, här i bloggen och min förhoppning är att skriva och visa mer bilder. Visa er mitt Barcelona och mitt liv i denna underbara stad. Men först lite bilder från senaste tiden i det fina Malmö.


RSS 2.0