.Marknaden Fira de Bellcaire.


Det fanns massa tyger Emma!


La Sagrada Familia.


Café Cosmo som är både café och galleri.

Barcelona dag 4.

Igår på förmiddagen åkte jag ut till marknaden Fira de Bellcaire där det säljs allt från second hand, antikviteter, tyger, skor, till verktyg m.m. Efter att ha gått runt där ett tag begav jag mig till La Sagrada Familia. Där satte jag mig på en bänk på Placa de Gaudí och läste. Det satt en äldre man bredvid mig och han frågade efter ett tag om det var Haruki Murakamis "Kafka på stranden" som jag läste och han hade så rätt. Han hade själv läst boken och även "Norwegian Wood" och vi satt och pratade om hur bra hans böcker är.

Det är så kul med sådana möten med helt främmande personer. Det känns som att Barcelona har många sådana möten att bjuda på och det gillar jag!

På eftermiddagen mötte jag upp Jenny och vi satt och fikade/pluggade/läste ett tag på Café Cosmos. Supermysigt ställe som påminner lite om caféerna i Berlin. Det är dessutom ett galleri där de ställer ut olika kostnärers konstverk.

Natten innebar fest och dans på Razzmatazz, en av Barcelonas största klubbar. Det var enormt och mycket folk men musiken var faktiskt bara sådär. Jag ser fram emot salsakvällarna istället!


.I entrén till huset där jag bor finns de här stora speglarna där man kan ta foto på sig själv om man vill...


Marknaden Concepció.
Utsikt från Jennys takterass.


Gaudís Casa Batlló.


Nya sköna skor.

Barcelona dag 2 och 3.

Igår fick jag reda på att jag inte fått någon plats på skolan som jag skulle gå på. Det var inget kul besked men det var bara att leta efter någon ny som hade lediga platser. Och idag hittade jag en som dessutom bara ligger en gata bort från där jag bor. Helt perfekt! Efter inskrivning och skriftligt och muntligt test som gjordes idag börjar jag läsa spanska på Babylon Idiomas på måndag.

Idag har det regnat och åskat lite grann. Jag gick en lite runda på shoppinggatan Passeig de Grácia och Rambla de Catalunya nu på kvällen. Jag kollade in COS och MUJI och där finns en hel del annat också.

Jag hann även med att vara en stund på stranden idag. Det blev en kort sväng men det badades i det varma havet!


.Mont Blanc.


Gata i Grácia.


Fina Jenny på Placa del Sol.


Placa del sol.

Barcelona dag 1.

Nu är jag framme och har spenderat en natt i underbara Barcelona! Resan gick bra och när jag väl kommit till lägenheten och mitt rum efter en del strul så begav jag och Jenny mig ut. Vi gick till Grácia, ett område som ligger ovanför mitt (Eixample). Grácia är ett jättemysigt område med små gator och nästan inga turister. Vi gick till ett torg, Placa del Sol, och åt Libanesisk mat. Efter en liten runda på stan där fina Espadrillos inköptes kom jag hem. Här är varmt och att sova gick sådär.

Idag ska jag ut och handla på marknaden som ligger bara över gatan. Efter det kanske jag åker till stranden och tar ett efterlängtat dopp i Medelhavet!


.

Nu är jag tillbaka! Efter jobb och annat så bär det äntligen av till Barcelona om tre dagar och då ska jag försöka uppdatera oftare. Igår var jag för övrigt på sommarens bästa konsert. Little Dragon som spelade på Hedmanska Gården. Fantastiskt!


RSS 2.0