.Bild: Emma Löf

Nu är det slut. Åh. Jag är blank. Vad ska min hjärna upptas av för tankeverksamhet nu? Den måste få vila i några dagar. Matt och trött. Grilldoft i håret och läppar som bränner. Ska bli så skönt att lägga mig i sängen. Varm. Mjuk. Rensa ut. Bli ny igen.


.
Det är morgon. Sista april. Fyra månader på detta år har gått. Så snabbt. Träden blommar för fullt.


.Bild: Emma Löf

Visade upp fina kläder igår. Mycket folk och fotoblixtrar. Var ett reportage i City idag. Nu är jag mig själv igen. Solsken och sorbetglass. Prat med klasskompisar på gräset. God mat och kärlek.


.
Sommarvarmt ute. Jag slipar en lampa och får damm i håret. Idag ska håret vara stort och lockigt. Jag ska ha fina kläder och gå modevisning. Kom dit!


.

Billebjer. Det var så vackert. En annan värld. Ett annat ljus och ljud. Drömskt. En flicka i en japansk skog.  


.
Så här ser det ut utanför mitt fönster...


.
Nu är jag ensam här igen på bloggen. Det bästa jag kan göra nu är att lägga mig i sängen. Skriva, läsa, sluta ögonen och hålla om mig själv.


.Lillasysters projektarbetet och jag ska gå modell... Kom dit!


.
Picknick med några från klassen i slottsträdgården. Så varmt och skönt ute. Nu måste jag skriva för brinnande livet på hemtentan. Det är himla svårt...


.
Solig förmiddag men nu blev det mulet...


.
Naturgodis är gott. Tranbär, jordgubbar, gojibär och kokos.


.Oj, vad trött jag är. Har dammsugat, moppat golven, torkat väggar och torkat möbler i hela lägenheten. Ventilerna i köket och i badrummet har bytats ut och det kom damm överallt. Ont i kroppen men lägenheten luktar gott. Nytvättade golv som luktar Grumme tvättsåpa är något extra.


.
Jag är trött och har ont i ryggen. Ute skiner solen och jag sitter inne och skriver en hemtenta. Så kan det vara ibland.


.


Har varit iväg på en bra grej och träffat trevliga människor. Det känns bra och kul. Nu blir det plugg igen.


.
En orolig natt. Har tänkt på skolarbeten hela natten. Mulet utomhus. Jag ska ändå vara inne hela dagen och plugga. Teatern igår var bra och Hamadi Khemiri är fin.


.Det är så varmt ute. Införskaffade ett linne och en jacka, åt falafel i solen, slottsträdgården och glass på Dolce Sicilia. Så härligt... I kväll blir det teater på Inkonst.


.
Igår tittade jag på solnedgången från mitt fönster. Den var underbar. Solen strålar in i köket och jag ska dricka en kopp te. Lite senare tar jag cykeln ner till stan.


.
Hur kan jag säga...

Hur kan jag säga om din röst är vacker.

Jag vet ju bara, att den genomtränger mig

och kommer mig att darra som ett löv

och trasar sönder mig och spränger mig.


Vad vet jag om din hud och dina lemmar.

Det bara skakar mig att de är dina,

så att för mig finns ingen sömn och vila,

tills de är mina.

Karin Boye


.
Många besökare och kommentarer fick jag igår. Det blir jag glad av. Lägenheten är fylld med balkanmusik och det passar bra en fredag eftermiddag. Mat och gott är handlat för helgen. Solnedgången i kväll i mitt vardagsrum får samsas med musik och dans. Jag har en skön energi som måste ut. Sen blir det plugg. 
Ha en skön helg och njut av solen. 


.
Igår skrattade jag. Det var länge sen. Jag fick ont i käken. Jag tänker tillbaka på min ungdom. Ångrar att jag inte skrev ner mina tankar och känslor då. Det var jobbigt med allt som rörde sig i huvudet då men när jag tänker tillbaka var livet så mycket enklare då jämfört med nu. Jag vill mest ligga i soffan och mysa nu. Inte vara vuxen.

.Cyklat i stormen. Håret flyger och jag blir varm på ryggen. Drack smoothie när jag kom hem. Blev piggare. Ikväll ska till Skambyrån och lyssna på dagboksutdrag och andra hemligheter.

.
Värme. Smärta. Var ute och powerwalkade. Det kändes. Min höft sitter nu på rätt plats och mina ben är jämnlånga. Tack vare sulorna och min böjliga kropp. Tack kroppen.


.
Paj med fetaost, soltorkade tomater, coctailtomater, morot och paprika. Fruktsallad med mangosorbet. Mat som smakar. Gott. D'Angelo sjunger i mitt vardagsrum. Jag gnider bladen och luktar eukalyptus. Solen går ner.


.


Solen har gett mig färg i ansiktet. Barnen hörs ute på gården. De leker. Om en stund ska mat lagas till dem som ska sitta i mitt kök och äta tillsammans med mig. Mys.


.Skön söndag. Loppis på drottningtorget där jag fyndade en gammal tavelram och Darjeeling Limited. Fika på Dolce Sicilia och sen sol i parken där ansiktet fick lite fler fräknar. Nostalgi och minnen när mamma och jag tittade på gamla foton. Vilken vacker mamma jag har. Kroppen känns lite lättare idag.


.
Samtal med barn - dagens läsning i ett soligt kök.


.


Sitta i solen och läsa. Sol. Ger energi. Och färg. Tråkiga besked. Det går upp och ner. Den inre energin är ojämn. Kall. Framtiden.
Jag tänker på solen som gör mig glad.


.


Bowling - jag vann två av fem omgångar, god mat, mätt, kung fu, prylar,
cykla i vårkvällen och sjunga för sig själv, känna vinden blåsa sådär skönt i ansiktet, inte frysa,
nybäddad mjuk säng, lukta gott, komma hem och dricka kallt vatten, gott,
läsa en fin bok - norwegian wood.


.


.


Molnigt, milt, tråkigt,
tankar, hungrig, plantera blommor,
byta lakan, gå, läsa, lufta.


.
Jag har en kris. Eller kanske flera. Jag känner mig ensam och funderar alldeles för mycket. Mina tankar upptas av saker och ting som jag tänker på i onödan då jag vet att det inte är besvarat. Ibland är det jobbigt att leva och ibland känns det så ensamt att lära känna sig själv. Jag måste försöka komma ur denna fas... snart.


.

.


.

RSS 2.0